Символи ліцею

Символами нашого ліцею є Докладніше...


 


Екскурсія по школі

Екскурсія школою Докладніше...

 

Наші досягнення

Цьогорічними призерами міських олімпіад стали Докладніше...

Режим роботи

Режим роботи Докладніше...

Бібліотека

PDFPrint

Жовтень єднає шкільні бібліотеки.

Щороку золотої осінньої пори бабине літо приносить нам велике свято – Всеукраїнський день бібліотек.

Луіс Борхес – аргентинський поет – сказав: «І уявляв я собі рай, схожий на бібліотеку». «Бібліотека – це гербарій почуттів, пристрастей, вмістилище, де зберігаються взірці мудрості і культури усіх цивілізацій!» - доречно стверджував Поль Клодель, французький поет.

Сучасна шкільна бібліотека – це не лише зібрання текстів та документів, це великий світ соціальних комунікацій, місце, де зростають діти, формуються особистості, а шкільний бібліотекар – відданий справі сподвижник, професіонал, надійний і безкорисливий порадник користувача.

Вперше цей День відзначався в 1999 році. Мета цього Дня – привернути увагу спільноти до важливості шкільних бібліотек у справі навчання та виховання дітей.

У 2005 році Міжнародний день шкільних бібліотек отримав офіційний статус, який був підтверджений головою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL).

У 2008 році Міжнародна асоціація шкільних бібліотек прийняла рішення про відзначення свята впродовж усього жовтня, аби надати цим бібліотекам більше можливості для формування в суспільстві відповідального ставлення до них і нового розуміння професіі бібліотекаря, демонстрування нової ролі шкільних бібліотек у процесі модернізації освіти.

Міністерство освіти і науки України спільно з Державною науково-педагогічною бібліотекою імені В.О.Сухомлинського виступили з ініціативою започаткувати у 2014 році щорічне проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що проходитиме в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек з 01 по 31 жовтня.

У 2014 році перший Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходитиме під гаслом «Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти» Продовження...



Що про нас кажуть

Ліцей - це не тільки потужний навчальний заклад, але й школа життя. Щиро рада, що моє навчання відбулося саме у ліцеї!

Ірина, 20 років, студентка 4-го курсу Хмельницкого національного університету.

Контакти

Ліцей №17

Старша школа: 
29013, м.Хмельницький, вул. Проскурівського підпілля, 89
Тел.: (0382) 65-62-07

Молодша школа:
29013, м.Хмельницький, вул. Театральна, 5
Тел.: (0382) 70-28-81